Drevodomy alebo inak povedané montovane ekologické nízkoenergetické a pasívne drevostavby. Jednou z obrovských výhod montovaných domov je rýchlosť výstavby a taktiež výborný pomer hrúbky stien a tepelno-izolačných schopností montovaného domu. Nie nadarmo sa im hovorí aj montované ekologické nízkoenergetické a pasívne drevostavby.

DREVO AKO IZOLAČNÝ MATERIÁL

Mnoho ľudí sa snaží už pred výstavbou domu myslieť na to, ako znížiť spotrebu energie na vykurovanie na minimum. Drevostavba s jej tepelno-izolačnými vlastnosťami je jedou z najvhodnejších riešení. Dodatočné zatepľovanie budov spĺňa svoj efekt, avšak nesie so sebou aj niekoľko problémov. Zatepľovaním sa zväčšuje hrúbka obvodových múrov zo zasahuje do okolia stavby. Preto by bolo najvhodnejšie od začiatku vystavať dom so silnými izolačnými vlastnosťami a čo najmenšou hrúbkou stien, aby sa maximalizoval využiteľný priestor v dome ale aj okolo neho. Z tohto pohľadu sa takýmto požiadavkám dokážu najviac priblížiť práve drevostavby, ktoré sú nízkoenergetické a šetria životné prostredie. V porovnaní s murovanou stenou s izoláciou dokáže byť stena drevostavby približne o 10 % užšia a zachová si rovnaké tepelnoizolačné vlastnosti.

JE TO AKO DREVENÝ PANELÁK

Obrovskou výhodou drevostavieb je taktiež rýchlosť výstavby, ktorá je výrazne kratšia ako u murovaných domov. Toto má dopad na množstvo financií potrebných na výstavbu vášho domu. Kratšia doba výstavby pre vás znamená ušetrené peniaze na mzdy stavbárov, zapožičiavanie techniky a vy môžete omnoho skôr už bývať vo svojom drevodome.

JEDNODUCHÉ A PRIRODZENÉ

Najväčším nepriateľom montovaných domov je vlhkosť a UV žiarenie. Proti týmto nepriateľom však existujú veľmi efektívne obranné mechanizmy, ktoré zaručia bezproblémovosť využívania drevodomov. Vlhkosť škodí drevu len v prípade, že ju nie je možné vysušiť. Základom je teda kvalitné vetranie navrhnuté už pri výstavbe.

BLIŽŠIE K PRÍRODE

Drevostavba jednoznačne udiera na strunu ekologicky cítiacich užívateľov, ale aj stavebníkov. Keďže drevo je plne obnoviteľná, prírodná a zdravotne a ekologicky nezávadná surovina.

Ak ste sa rozhodli pre montovaný dom z drevenej tehly, tak to určite neoľutujete. Technológia výstavby drevostavieb umožňuje následné rôzne spôsoby dokončenia interiéru. Jednou z možností je aj kompletná realizácia drevostavby až po dodávku montovaného domu na „kľúč“.